Najjeftiniji i najjednostavni način za promenu enterijera je bojenje (krečenje) zidova i plafona. Pri ulasku u prostoriju prvi utisak ostavljaju boje, pa tek onda nameštaj i detalji. Zbog toga je odabir boja veoma bitan za ugodan boravak u vašem domu, firmi, restoranu…

Boja je jedan od materijala koji se koriste kao završni sloj prilikom obrade zidova i plafona. Da bi se dobio što bolji efekat bojenih površina (krečenih) površina, one moraju biti dobro pripremljene u zavisnosti od vrste boja koje ce se koristiti.

Kod izbora boja za vaš dom važno je da znate osnovnu podelu i karakteristike, kako bi ste izabrali vrstu boja u skladu sa vašim zahtevima i potrebama.
Poludisperzivne boje su najjeftinije boje na tržištu i za ove boje nije potrebna posebna posebna priprema zidova. Toniraju se u svetlijim tonovima i nanose se u dva sloja, ali su slojevi nesto deblji. Ove boje nisu otporne na brisanje, brže se prljaju i blede za razliku od disperzivnih i akrilnih boja.

Disperzivne boje su boljeg kvaliteta, a takođe su i otporne na vlažno brisanje za razliku od poludisperzivnih boja. Ove boje se toniraju u svetlim ali i u tamnijim tonovima i takođe se nanose u dva sloja. Kod ovakvih boja slojevi su nešto tanji, a pokrivna moć veća, takođe duže zadržavaju intezitet i postojanost.

Akrilne boje su najkvalitetnije boje na tržištu, a samim timi najskuplje. Ove boje su takođe otporne na mokro brisanje i to u učestalim intervalima. Paleta za toniranje ovih boja je veoma velika i ide do najtamnijih nijansi. Nanosi se u veoma tankom sloju u dva do tri puta, tonovi su izraženii upečatljivi i imaju dug vek trajanja. Priprema površina za ovakvu boju je mnogo kompleksnija i zahtevnija nego što je to slučaj sa predhodnim bojama.

Ovo su bile samo neke od osnovnih podela i karakteristika boja. Pozovite nas i mi ćemo vas posavetovati i pomoći pri izboru boja, a vaše želje će mo prekrečiti u stvarnost.